Kedves Látogató!

Nagy örömmel köszöntöm Önt abból az alkalomból, hogy felkereste a Napfény Ingatlaniroda honlapját! Bízom benne, hogy az Ön számára is értékes tanácsokkal, információval szolgálhatunk!

A Napfény Ingatlaniroda megnyitását több éves ingatlanközvetítői és vezetői tapasztalatszerzés előzte meg. Vállalkozásomat azzal a céllal indítottam, hogy Szeged város piaci szereplői egy olyan céghez fordulhassanak, ahol az ingatlanokkal kapcsolatos összes szolgáltatást egy helyen, szakszerű és megbízható módon vehetik igénybe.

Tanácsadó kollégáimmal mindannyian azon cél érdekében dolgozunk, hogy az ingatlaniroda ügyfelei – eladók vagy vevők - az ingatlanjukhoz kapcsolódó döntésüket úgy tudják meghozni, hogy figyelembe vettek minden fontos körülményt, hogy felhívtuk a figyelmüket az összes tudnivalóra.

Eltökélt szándékunk, hogy olyan komplex szolgáltatást nyújtsunk, amellyel nem pusztán kiszolgáljuk a felmerülő igényeket, de az ingatlaniroda felül is múlja azokat! Legyen szó forgalmi értékről, a jogi tudnivalók közötti eligazodásról, hitel-felvételi lehetőségekről, állami támogatási formákról, biztosításról, felújításról. Úgy vélem, teljes körű kiszolgálásunkkal, ügyfélközpontú szolgáltatásunkkal helyünk van Szeged közvetítői piacán, és mi is öregbíthetjük az ingatlanközvetítő szakma presztízsét. Bízom benne, hogy hamarosan Önt is az ingatlaniroda ügyfeleként köszönthetjük!

 

Forduljon hozzánk Ön is bizalommal és tegyen próbára bennünket!

 

László Zoltán

irodavezető

70/ 385-4026

 

Miért érdemes ingatlaniroda segítségét kérni?

A jól működő, professzionálisan szervezett ingatlaniroda ügyfeleinek olyan szolgáltatást nyújt, amely a piacon hatékonyabb talán legfőbb feladata, hogy Az ingatlan adás-vétellel kapcsolatos visszaéléseket egy ingatlaniroda közreműködésével ki lehet, és ki is kell küszöbölni! Az Eladóknak is, a vevőknek is, azaz mindenkinek biztonságot nyújt, hogy egy közvetítő előre leinformált ügyfelet, előre leegyeztetett időpontban visz az Ön otthonába. (A sajtó is többször foglalkozott vele, hogy Szeged városában a közelmúltban is történt visszaélés.)

A legtöbb eladónak napközben, munkaidejében lehetetlen feladatot jelent, hogy bármikor felvegyék a telefonjukat, és arról beszéljenek, hogy a lakásuk milyen fekvésű, vagy hány külön bejáratú szoba van, stb. Munka közben nem mindig van lehetőségük időpontot sem egyeztetni.

Az ingatlaniroda tanácsadó munkatársa mindig készenlétben áll: akkor is dolgozik Önnek, amikor Ön dolgozik, nyaral, pihenését tölti.

Az ingatlaniroda az Ön képviseletében működik. Szeged közvetítői piacán többféle cég dolgozik, többféle módszerrel, többféle szerződési feltétellel. Vannak köztük, akik elsősorban a vevő érdekeit veszik figyelembe, mások az eladó partnerei. Önnek melyik felel meg jobban?

 

Hogyan dolgozik a Napfény Ingatlaniroda?

Forgalmi érték tanúsítványt készítünk

Az eladás első lépése a forgalmi érték meghatározása. Ehhez mindenképpen az ingatlaniroda tanácsadójának helyszíni felmérése szükséges. Az ingatlan értékének meghatározása után alakítjuk ki a hirdetésekben megjelenő árat. Tanácsadó kollégánk az Eladóval való tárgyalásra összesítést készít azon lakások adataiból is, amelyek az értékesítés közben Önével konkurálni fognak a piacon, egyben a javaslatot tesz az ingatlan hirdetési árára.

 

Teljesen leinformáljuk a megbízásba kerülő ingatlanokat

Természetesen akkor tudunk jó munkát végezni, avagy akkor tudjuk Önt a leghatékonyabb módon képviselni, ha az ingatlan adatait teljes mértékben ismerjük. Felmérjük az ingatlan energetikai tulajdonságait, fejlesztési lehetőségeit. A tulajdonosok adatain túl leinformáljuk a lakásokat a földhivatali nyilvántartásban is annak érdekében, hogy ne a megállapodást közvetlenül megelőzően értesüljünk új információkról. Tapasztalatunk szerint ilyenkor néha olyan adatok is kiderülnek, amelyekről a megbízók is régen megfeledkeztek.

Fontosnak tartjuk emellett a megbízók helyzetének elemzését is, hogy az ő elvárásainak megfelelő megoldást tudjuk kidolgozni.

 

Határozott időtartamú együttműködést javaslunk

Megállapodásunk szerint a megbízáshoz lejárati dátumot rendelünk. Ez a határidő egyben Önnek a piacról időre történő visszajelzéseket garantál, másrészt a mi számunkra ösztönzésként hat, ugyanis a határidő előtt kell mindent beleadnunk a sikeres értékelésbe.

 

Értékesítési tervet készítünk

Önnel egyeztetve a „Garanciális megbízási szerződés” mellékleteként a Megbízás idejére tervet készítünk az értékesítés teljes menetére, ezáltal Ön nyomon tudja követni, hogy az ingatlaniroda közreműködésével pontosan mit kap a sikerdíjért cserébe.

 

Helyi hirdetések

A minél eredményesebb eladás érdekében felhasználjuk Szeged és az iroda minden olyan ingatlanhirdetési lehetőségét, amelyet a szomszédok, a környéken lakók vagy Szeged városban vásárlók figyelemmel kísérnek. Az ingatlaniroda minden munkatársa nyomon követi a hirdetési felületek hatékonyságát, hogy az Ön ingatlana mindig a legtöbb figyelmet kapja. Az a célunk, hogy mindenki értesüljön az eladó ingatlan híréről, aki vásárlásban gondolkodik.

 

Egy kapcsolattartó, az Ön személyes tanácsadója

Az ingatlaniroda munkája közben Ön mindig ugyanazzal a személlyel, ugyanazzal a tanácsadóval tarthatja a kapcsolatot. Minden megtekintéskor, minden tárgyalás alakalmával fog vele találkozni, ő lesz az ingatlan felelőse az ingatlaniroda részéről. Tőle fog tudni tanácsot, segítséget kérni, ő fog Önért dolgozni! Keresse bizalommal!

 

Felkészítés a látogatásokra, személyes közreműködés

Az ingatlaniroda tanácsadói nagyon fontos szerepet játszanak az ingatlan bemutatásakor is: ha lakott az ingatlan, a tulajdonost felkészítjük az ügyfelek érkezésére. Megbeszélik, mi a teendőjük, hogyan érdemes szinte vendégként fogadni a vevőket.

A Napfény Ingatlaniroda tanácsadó munkatársa minden esetben, személyesen kíséri el elérdeklődőket a megtekintésekre. Nem fordulhat elő, hogy bárki ránk hivatkozva, de nélkülünk, váratlanul becsengetne Önhöz érdeklődve a lakás iránt! Az ingatlaniroda mindig jelen van!

 

Teljes szolgáltatás a vevők felé is

Az ingatlaniroda a sikeres adásvétel érdekében segítségére van a vevők kiszolgálásában is: megkeressük számukra a legmegfelelőbb finanszírozási lehetőséget. Nem kell Szeged összes bankfiókját végigjárniuk, hanem tanácsot adunk az ügyfél számára legjobb ajánlat felkutatásában, kidolgozásában úgy, hogy közben a mi ügyfelünket képviseljük. Azt szeretné, hogy a bank járjon jól, vagy a saját érdekei a fontosabbak?

 

Személyes közreműködés az alku során

Amint arról fentebb olvashatott, minden megtekintéskor jelen van az ingatlaniroda tanácsadója, folyamatosan közreműködik a tárgyalás és persze az alku során. A komoly érdeklődőkkel az eladóval közösen ártárgyalást szervezünk, hogy a végleges megállapodás minden részletét átbeszéljük. Mire az ügyvédi irodában újra találkozunk, egy szerződéstervezet áll rendelkezésre, amelynek már csak a finomítása marad hátra, hacsak nem állapodtunk meg mindenben.

 

Személyes részvétel a szerződéskötéskor

Miután előkészítettük a szerződést, előzőleg leegyeztettünk minden fontos részletet, részt vesz a tanácsadó a szerződés megkötésén. Amennyiben marad még pontosítani való, segít a feleknek az értelmezésben, támogatva ezzel az ügyvéd munkáját.

 

Sikerdíjért dolgozunk

Önnek nem kell fizetni egészen addig a pillanatig, amíg az általunk közvetített vevő a szerződést aláírja, és a vételárat kifizetését meg nem kezdi! Nem számítunk fel díjat a hirdetésekért, nincs regisztrációs költség, semmilyen összeg. Csak sikeres közvetítés után számolunk el, más eset nem fordulhat elő!

 

Milyen a jó ingatlaniroda?

Az alábbiakban ahhoz szeretnénk segítséget adni, hogy ellenőrizni tudja az ingatlaniroda munkáját akár a Megbízási szerződés aláírása előtt, vagy akár azután. Az alábbi ellenőrző kérdésekkel képet tud alkotni az ingatlaniroda felkészültségéről, szakmai munkájáról:

 

Kapott-e értékelést az ingatlana értékéről, az értékesítés várható idejéről?

Szeged piacán milyen helyet foglal el a hirdetés?

Az ingatlan minden adatát felderítette-e az ingatlaniroda?

Tudta-e ellenőrizni a megjelent hirdetést? (fotók, adatok, hirdetési felületek, eszközök)

Kapott-e lejárati dátumot a hirdetések végéig? Meddig tart a megbízás?

Kapott-e értékesítési tervet? Figyelembe vették-e az Ön véleményét is?

Találkozik-e a lakásának hirdetéseivel? Hol hirdet az ingatlaniroda?

Hány személlyel fogja a kapcsolatot tartani?

Segített-e a tanácsadója a megtekintések előkészítésében?

Segített-e az ingatlaniroda a lakás felkészítéseben?

Részt vesz-e a tanácsadó az ártárgyalásokon?

Tud-e a vevőknek banki tanácsokkal szolgálni?

Mikor, mennyit kell fizetni?